23:17 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  75 godina od Velike pobede
  Preuzmite kraći link
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  1280
  Pratite nas

  Falsifikovanje istorije kao deo političkog projekta će se nastaviti ukoliko političari ne udruže snage kako bi se suprotstavili tome, izjavio je predsedavajući Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

  Govoreći o čestim pokušajima revidiranja istorije, ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas i direktor instituta za savremenu istoriju Andres Viršing u zajedničkom članku za magazin "Špigel" nazvali su nacional-socijalistički režim Trećeg rajha jedinim krivcem za pokretanje Drugog svetskog rata.

  „Izjava (Hajka Masa) je, nesumnjivo, veoma odgovorna i blagovremena. Hvala ministru i njegovim kolegama. Međutim, on je, nažalost, rekao ono što, svakako, dobro zna svaki pošten istoričar i političar. Njegova izjava nije novost, već istorijska činjenica“, rekao je Kosačov.

  On je dodao da falsifikatori istorije upravo takve istorijske činjenice svesno i cinično zanemaruju. 

  „Radi se o političkom projektu, i, nažalost, on će se nastaviti ukoliko se ne ujedine političari poput nemačkog ministra i njegovih istomišljenika na Zapadu. Kako je govorio (bivši britanski premijer Vinston) Čerčil: 'Laž obiđe pola sveta pre nego što istina obuje svoje čizme'“, istakao je Kosačov.

  Pročitajte još:

  Tema:
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  Tagovi:
  75 godina od Velike pobede, Drugi svetski rat, falsifikovanje istorije, Konstantin Kosačov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga