12:23 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  75 godina od Velike pobede
  Preuzmite kraći link
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  0 240
  Pratite nas

  U Jekaterinburgu je održana prva noćna proba parade u okviru pripreme za obeležavanje 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. Glavnim trgom uralske prestonice prodefilovalo je oko 20 paradnih jedinica.

  Na probi su učestvovali bubnjari iz Suvorovskog vojnog učilišta u ​​Jekaterinburgu, barjaktari sa zastavama, jedinice u uniformama iz perioda Velikog otadžbinskog rata, kao i kombinovani ženski vod počasne straže, koji prvi put učestvovuje u paradi.

  U paradnom stroju takođe su prošle jedinice štaba i vazduhoplovnog udruženja Centralnog vojnog okruga, pravougaone formacije vojnika motorizovanih i železničkih jedinica, vojne policije, zatim zaposleni u Federalnoj službi za izvršenje kazni (FSIN), kao i kadeti Uralskog instituta državne vatrogasne službe i kombinovani bataljon pokreta „Junarmija“.

  Kombinovani orkestar jekaterinburškog garnizona izveo je oko 30 svečanihm, kao i marševa dobrodošlice.

  Prva noćna proba izvedena je uz poštovanje svih sanitarno-protivepidemijskih mera.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je saopštio da će Parada pobede, povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu biti održana 24. juna.

  Parada, koja se tradicionalno održava 9. maja, odložena je, po odluci predsednika, zbog pandemije virusa korona. Zbog virusa korona Dan pobede je 9. maja bio obeležen vazdušnom paradom u Moskvi. Nebo nad Moskvom ispunilo je 75 aviona i helikoptera, koji su leteli u različitim formacijama, a posebno su bile prikazane i specijalne akrobacije.

  U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

  Pročitajte još:

  Tema:
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  Tagovi:
  75 godina od Velike pobede, Jekaterinburg, Parada pobede, noćna proba
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga