23:32 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  75 godina od Velike pobede
  Preuzmite kraći link
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  22220
  Pratite nas

  Pokušaj zapadnih medija da Paradu pobede predstave kao demonstraciju ruske vojne moći je otvoreni cinizam i odsustvo želje da se shvati značaj tog događaja za Moskvu, kaže senator Aleksej Puškov.

  Puškov je naveo naslove tekstova stranih medija: Si-En-Bi-Si je na primer objavio da se „Rusija sprema za snažnu demonstraciju vojne moći u Moskvi, to je važno za Putina“, Bi-Bi-Si koji kaže da „Rusija održava paradu u senci virusa korona“, Blumberg koji kaže da „Putin demonstrira vojnu moć uoči ključnog glasanja“.

  „Zapadni mediji, kao i obično, pokušavaju da predstave našu paradu kao demonstraciju vojne moći. To je i otvoreni cinizam i odsustvo želje da se shvati značaj tog događaja za našu zemlju i odbacivanje naše presudne uloge u pobedi nad nacizmom“, napisao je Puškov na „Telegramu“.

  On je naveo i šta je, prema njegovom mišljenju, demonstracija vojne moći u čistom obliku:

  „To su američke armade daleko od američkih voda. To je zauzimanje Iraka, bombardovanje Beograda i Tripolija. U isto vreme naša parada je nešto sasvim drugo, ali oni koji su opsednuti samo jednom idejom – globalnom hegemonijom, to ne mogu da vide“, rekao je Puškov.

  Ono što najviše nervira kad je reč o paradi je činjenica se Rusija nije potčinila nikome.

  „I u trenutku kada su u Americi – razaranja, krađe, rat oko spomenika, bezvlašće i haos i još 120.000 mrtvih od virusa korona, videti ovako nešto u Moskvi prosto je nepodnošljivo“, zaključio je Puškov.

  Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

  U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

  Pročitajte još:

  Tema:
  75 godina od Velike pobede: Aktuelnosti i proslava 9. maja 2020. (210)
  Tagovi:
  Parada pobede, mediji, Aleksej Puškov, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga