05:26 16 Oktobar 2019
Slušajte Sputnik
  Lideri DF na konferenciji za novinare u Podgorici

  Demokratski front: Presuda u funkciji Milovog antisrpskog projekta

  © Sputnik / Nebojša Popović
  Analize i mišljenja
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 240
  Pratite nas

  Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić ocenio je da je osuđujuća presuda koja je izrečena u montiranom procesu za državni udar u funkciji antisrpskog projekta koji vodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

  Mandić je na konferenciji za novinare rekao da iza presude stoje braća Đukanović, a da ju je sudija Suzana Mugoša „samo pročitala“. Naveo je i da je namera bila da se lideri DF-a uhapse, ali da im to nije uspelo.

  „Nije im uspio plan zbog naše odluke da ćemo se braniti i na kraju su odustali od određivanja pritvora“, naveo je on.

  Dodao je i da „oni koji su učestvovali u ovoj presudi nijesu naši protivnici već od danas naši krvnici“ uz poruku da će se tako i odnositi prema njima.

  Mandić je takođe pozvao vlasti Srbije i Republike Srpske da prekinu svaku komunikaciju sa crnogorskim vlastima, podsetivši da je zvanična Podgorica priznala samoproglašeno Kosovo.

  „Pozivam ih da se odrede i ne podržavaju neprijatelje srpskog naroda. Očekujemo bratsku podršku i solidarnost od braće, ako im je srpstvo važno i ako smo im bliži od neprijatelja srpskog naroda, rekao je Mandić.

  On je poručio Srbima u Crnoj Gori da dignu glave gore.

  „Niko nas ne može zaplašiti, branićemo integritet srpskog naroda koji je ugrožen u Crnoj Gori. Grdno su se prevarili ako misle da nam lome kičmu. Stojimo im na biljezi i pokušajte da realizujete svoju namjeru”, kazao je on.

  Predsjednik DNP-a Milan Knežević navodi da je presudu napisao ministar pravde Zoran Pažin po diktatu braće Đukanović.

  Knežević je rekao i da je danas na Dan pobjede, sudija Mugoša željela je da osudi Rusiju a da njih iz DF-a predstavi kao izdajnike.

  Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević je kazao da je ovo bio krivično-pravni postupak, onda bi i on morao biti osuđen na pet godina, ali da je nije zato što je Crnogorac i podržava NATO.

  Medojević je rekao da je presudom udareno na mir i stabilnost Crne Gore.    

  Tagovi:
  Demokratski front, Milan Knežević, Andrija Mandić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga