18:30 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Analize i mišljenja
  Preuzmite kraći link
  Piše
  11662
  Pratite nas

  Jubilarni, peti po redu forum „Armija“ održava se od danas do 30. juna u Rusiji. Na forumu će tradicionalno biti prikazan potencijal ruske namenske industrije i najbolji primerci vojne tehnike.

  To je najveća izložba oružja, municije, vojne i specijalne tehnike i opreme u Rusiji i jedna od najvećih u svetu.

  Novinska agencija „Rusija sevodnja“ zvanična je informativna agencija foruma, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner „Armije 2019“.

  Spremno 27 hiljada vojnih proizvoda

  Platforma foruma se koristi i za potpisivanje velikih ugovora, a takođe i za održavanje zatvorenih savetovanja sa namenskom industrijom u vezi sa vojno-tehničkim pitanjima.

  Za sada je 120 delegacija iz stranih zemalja potvrdilo svoje učešće na ovogodišnjem forumu, u okviru koga će biti održano više od 170 događaja: okruglih stolova, panelnih sesija i brifinga posvećenih najaktuelnijim pitanjima koja se tiču razvoja u vojno-tehničkoj sferi.

  Prema preliminarnim procenama, na forumu će učestvovati više od 1.500 koncerna, kompanija i konstruktorskih biroa, koji će predstaviti najsavremeniju i najperspektivniju vojnu i specijalnu tehniku, oružje i opremu. Biće prikazano preko 27 hiljada vojnih proizvoda, a očekuje se da će forum, kao i prošle godine, posetiti više od milion ljudi.

  Izložba na 250 hiljada kvadrata

  Glavno mesto dešavanja su park „Patriot“, aerodrom „Kubinka“ i vojni poligon „Alabino“ nedaleko od Moskve, a forum će takođe paralelno biti održan i u svim vojnim okruzima i u Severnoj floti.

  Statička postavka najsavremenijeg naoružanja, vojne i specijalne tehnike biće razmeštena u paviljonima i pod otvorenim nebom na površini većoj od 250 hiljada kvadratnih metara.

  Tri dana obilaska

  Eksperti uveravaju — da bi se videla sva vojna tehnika postavljena u parku „Patriot“, potrebno je najmanje tri dana — ta količina oružja i tehnike koja će ovde biti predstavljena ne može se videti nigde u svetu.

  Ruski eksperti ističu da je forum „Armija“ pravi „izlog dostignuća ruske odbrambene industrije“, koji omogućava da se prate najnoviji trendovi u oblasti vojnih tehnologija, a takođe i da je reč o neprocenjivoj platformi za razmenu mišljenja, dok organizatori obećavaju da će to biti parada inovacija u oblasti odbrane.

  Premijera „Ohotnika“

  Prvi put biće predstavljen ruski teški udarni dron „Ohotnik“ sa stelt tehnologijom, koji se početkom proleća prvi put vinuo u nebo. Rad na ovoj najnovijoj bespilotnoj letelici još je u toku.

  Među mnogim novim proizvodima, vojni stručnjaci izdvajaju modernizovani protivvazdušni raketni sistem „Pancir-SM“, protivvazdušni raketni sistem „Vitez S-350“, samohodni minobacač „Drok“ i samohodno artiljerijsko oruđe „Lotos“, koje se specijalno pravi za elitne vazdušno-desantne jedinice ruske vojske i čija bi serijska proizvodnja trebalo da počne 2020. godine.

  Osnovna namena „Lotosa“ je vatrena podrška padobranskim jedinicama na zemlji, koji će se kao i ostala vazdušno-desantna borbena tehnika desantirati padobranima.

  Ministarstvo odbrane Rusije je najavilo da će ukupno 12 najnovijih primeraka naoružanja i vojne tehnike, koji ranije nisu nigde prikazani, biti predstavljeni na forumu „Armija 2019“.
  Takođe, na forumu će biti prikazana i prva u istoriji ekspozicija eksperimentalnog oružja koje nije ušlo u serijsku proizvodnju, kao što su automatske puške AO-34, AO-38M, AO-40, kao i tzv. „pištolj kosmonauta“ — TP-82.

  Spektakl na nebu

  Pored statičke postavke, tradicionalno će biti održani i dinamički prikazi, što je prava poslastica za posetioce, a prvi put u dinamičkom pokazu foruma biće korićšen tenk T-72B3.

  Pravi spektakl na nebu prirediće i pilotske akrobatske grupe „Striži“ i „Ruski vitezovi“, kao i letački sastav „Berkuti“.

  Tagovi:
  naoružanje, vojna tehnika, armija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga