20:54 29 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Analize i mišljenja
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 582
  Pratite nas

  Ekspert za Balkan sa londonskog Instituta za globalnu politiku Džordž Semjueli, komentarišući saslušanje sada već bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pred Sudom za ratne zločine OVK, kaže da je mala verovatnoća da će se Evropska unija odlučiti da osudi nekog lidera kosovskih Albanaca.

  Prema Semjuelijevom mišljenju, do toga neće doći jer je EU „toliko posvećena nezavisnosti Kosova, da to ničim ne želi da pokvari“.

  Veliki deo onog što se dešava je, po njegovom mišljenju, samo predstava da se pokaže kako su ti sudovi nezavisni, jer, eto, podižu optužnice i protiv lidera, pa da se kaže — uradićemo sve u interesu pravde, ali ishod se neće razlikovati od prethodnih sudskih saslušanja Haradinaja.

  „U pravu su oni koji kažu da nema pravde za srpske žrtve. Srbima je suđeno da ih smatraju zlikovcima na Balkanu. Sva odgovornost za raspad Jugoslavije i potonje ratove pripisana je Srbima, njima pripisuju krivicu za sve i to je vrlo zgodno, jer to znači da sile NATO-a mogu da izbegnu bilo kakvu odgovornost za sve ono što su radile“, navodi ovaj britanski stručnjak.

   

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  Ramuš Haradinaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga