12:47 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Analize i mišljenja
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 28
  Pratite nas

  Glavni zadatak Vlade u ovom trenutku je, imajući u vidu da je većina građana Crne Gore u kući, obezbjeđivanje neprekidnog napajanja svim uslugama koje su im potrebne kao što su struja, voda, telekomunikacione usluge i svim ostalim što podrazumijeva osnovni komfor života, kazala je ministarka ekonomije te zemlje Dragica Sekulić.

  Ona je prokomentarisala informacije koje su se pojavile u javnosti da pojedine pekare u Crnoj Gori već od sjutra obustavljaju rad jer nemaju dovoljno brašna. Sekulićeva je kazala da takva informacija do nje nije stizala.

  „Svi kapaciteti Ministarstva ekonomije, Privredne komore i naših privrednika su usmjereni na to da ne fali nijedna namirnica u Crnoj Gori. Te informacije nije dobila ni PKCG niti jedno udruženje niti MEK. Sigurna sam da nijedna pekara u ovom trenutku nije bez brašna“, kazala je ona.

  Sekulić je napomenula da smo ovih dana svjedoci da je pojačana potrošnja u marketima.

  “Zalihe osnovnih životnih namirnica kod naših građana je na nivou prosječne četvoromjesečne potrošnje. Dakle, naši građani su u posljednjih sedam dana kupili toliko osnovnih životnih namirnica koje su dovoljne u normalnim uslovima za četiri mjeseca“, kazala je ona.

  Ipak kako je dodala, bez obzira na to, Crna Gora je u ovom trenutku jedina zemlja u kojoj rafovi nijesu prazni.

  „Na rafovima ne nedostaje ništa. Svi radimo 24 sata kako bi to obezbijedili. U ovom trenutku ima dovoljno i brašna i svih ostalih životnih namirnica. Svjedoci ste da u onim djelovima gdje nije dozvoljen uvoz brašna uvezena je pšenica, naši mlinovi su već počeli da rade. Naši prodavci, distributeri i snabdjevači su počeli da se snabdijevaju i sa drugih tržišta“, kazala je Sekulić.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  snabdevanje, hrana, Crna Gora, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga