04:11 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Analize i mišljenja
  Preuzmite kraći link
  Piše
  51086
  Pratite nas

  Tačno je šest godina od kako je lansiran Sputnjik Srbija – potpuno drugačiji medij od svega što se pre i posle pojavilo na informativnom nebu ove zemlje.

  Koliko smo napredovali i rasli od tog 11. februara 2015. godine jasno pokazuju sve impozantniji statistički podaci o našoj čitanosti, slušanosti gledanosti.

  Ali više od svih brojki i tiraža, koje su sve manje merilo kvaliteta i uticaja u vremenu tabloidnog i senzacionalističkog ludila, Sputnjik Srbija je kuća kojoj se veruje, koja je pouzdana, koja ima meru, kriterijum, ukus – čija reč ima snagu.

  Ljubinka Milinčić
  © Sputnik / Dejan Simić
  Glavna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić
  U protekloj godini, dok su mnogi na javnoj sceni spavali, Sputnjik je prvi upalio reflektore na litije u Crnoj Gori koje su posle višemesečne bitke potpuno promenile istorijski tok te države.

  U protekloj godini, koja zbog pandemije virusa korona kao da nije ni postojala, kao da je bačena na civilizacijsko đubrište, sačuvali smo profesionalnu prisebnost i informisali svakodnevno o globalnoj pošasti bez senzacionalizma, zavereničkog ludila, antivakserske površnosti, kvazinaučnih stranputica.

  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović i urednica Sputnjika Nataša Milosavljević
  © Sputnik / Radoje Pantović
  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović i urednica Sputnjika Nataša Milosavljević
  U protekloj godini velikih svetskih pomeranja, davali smo našim čitaocima ono što jeste rusko viđenje spoljne politike ali bez namere da se zabrani tuđi stav i drugačije mišljenje, a što vidimo da je novi „trend“ u nekim zapadnim medijskim krugovima.

  U protekloj godini, nismo pothranjivali podele i medijske ratove unutar Srbije, nismo upadali u tabloidno-politički brlog niti smo bili objekat bilo čijih zakulisnih ratova i podmetačina.

  Nasuprot tome, pouzdano smo informisali naše čitaoce o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima i temama koje su od suštinskog značaja – poštujući nacionalnu vertikalnu, vrednosti epohe i kodekse profesije.

  Sputnjik nije šarenim lakirovkama bojio sumornu stvarnost, ali je pokušavao uvek da nađe razlog za optimizam, da promoviše nadarene ljude, da nagradi pozitivne primere i osokoli hrabre i humane.

  Akademik Bećković u studiju Sputnjika sa urednicom Dejanom Vuković
  © Sputnik / Dejan Simić
  Akademik Bećković u studiju Sputnjika sa urednicom Dejanom Vuković
  Koliko god su se ideološki pešadinci, vojnici „političke korektnosti“ i medijski apostoli Zapadnih centara moći upirali da nam nađu neistine  i falsifikate, bar između redova, nisu u tome uspevali.

  Koliko god su ideološki ostrašćeno i po zadatku, neki pokušavali da nam prišiju negativne epitete i da nas diskredituju, mi smo se više čitali, slušali i gledali i narod nam je više verovao.

  Prošlo je šest godina. A Sputnjik Srbija je tek počeo.

  Ne govorimo samo ono što drugi prećutkuju već i svesno prećutkujemo ono što potpuno zagađuje našu javnu scenu.

  Pročitajte i:

  Pogledajte i video povodom našeg petog rođendana:

  Tagovi:
  rođendan, Sputnjik Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga