20:48 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  0 102
  Pratite nas

  Veteranska džudo asocijacija Srbije je u znak sećanja na svog prvog predsednika i osnivača, kao i dugogodišnjeg direktora Beogradskog zoološkog vrta Vuka Bojovića, ustanovila pehar sa njegovim likom.

  Pehar će se dodeljivati svake godine pobednicima memorijalnog džudo turnira „Milić Rašović Migo“. Turnir je ove godine održan 32. put. Višestruki svetski i evropski prvak u džudu Vuk Rašović za Sputnjik je rekao da novoustanovljeni pehar treba da obeleži uspomenu na Vuka Bojovića.

  Pehar namenjen pobedniku sa slikom Vuka Bojovića
  © Sputnik / Maša Radović
  Pehar namenjen pobedniku sa slikom Vuka Bojovića

  „Vuk je bio jedan od osnivača i prvi predsednik Veteranske džudo asocijacije, prvo Jugoslavije pa posle Srbije, a i čovek koji je dugi niz godina bio potpredsednik Džudo saveza Jugoslavije i koji je imao veoma zapaženu ulogu u radu Džudo organizacije i u promovisanju tog sporta među mladima“, istakao je Rašović i naglasio da je Bojovićevo aktivno učešće u Džudo savezu nažalost ostalo u senci njegovog rukovođenja Beogradskim zoološkim vrtom, po čemu je bio poznat široj javnosti.

  Pehar namenjen pobedniku sa slikom Vuka Bojovića
  © Sputnik / Maša Radović
  Pehar namenjen pobedniku sa slikom Vuka Bojovića

  „Mi koji smo sarađivali sa njim imali smo obavezu da sačuvamo sećanje na njega i na jedan ogroman doprinos koji je on dao tome što smo mi decenijama radili. Za moju karijeru on je bio čovek koji je imao presudnu ulogu, a o tome će pisati i u mojoj knjizi koja treba da izađe do kraja godine i nosi naziv ’Nisam stigao da ostarim‘. To je priča o mojim prijateljima, meni i džudu uopšte“, dodao je Rašović.

  Kao znak uspomene na svog dugogodišnjeg člana, Bojovićevoj supruzi i kćerki pehar je svečano predao mr Stevan Šegrt, sportski direktor Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. 

  Tagovi:
  memorijal, pehar, Vuk Bojović, džudo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga