06:18 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  0 022
  Pratite nas

  Međunarodna atletska asocijacija (IAAF) objavila je na svom sajtu spisak sportista koji su ispunili olimpijske norme i kvalifikovali se za Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru. Na spisku se nalaze i atletičari iz Rusije.

  Ruski sportisti udaljeni su sa međunarodnih takmičenja zbog diskvalifikacije Ruske atletske federacije koju je izrekla IAAF. Olimpijski komitet Rusije i 68 atletičara 2. jula su Sportskom arbitražnom sudu (CAS) podneli tužbu, koja će se razmatrati 19. jula.

  Sportisti koji čekaju odluku CAS-a na spisku IAAF označeni su odvojeno: njihovo učešće na Olimpijskim igrama 2016. zavisi od odluke suda. Pritom, ispred imena ruskih atletičara nije navedena njihova nacionalnost.

  Na spisku su samo dva predstavnika Rusije koji mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama nezavisno od odluke Suda: skakačica uvis Darja Klišina i trkačica Julija Stepanova.

  IAAF je 10. jula objavila da je Darja Klišina jedina Ruskinja koja je dobila individualnu dozvolu da nastupa na međunarodnim takmičenjima kao neutralni sportista. Stepanovoj, koja je bila doušnik Svetske antidoping agencije u istrazi protiv Ruske atletske federacije, dozvolili su učešće na takmičenjima pod posebnim uslovima.

  Tagovi:
  Olimpijada, spisak, IAAF, ruski atletičari
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga