01:42 28 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  11116
  Pratite nas

  Magazin Forbs objavio je listu najpoznatijih ličnosti u Rusiji za 2015/2016 godinu. Forbs je listu sastavio na osnovu njihovih zarada i popularnosti u medijima i na internetu.

  Na čelu liste i dalje se nalazi teniserka Marija Šarapova, čiji godišnji prihodi iznose 21,9 miliona dolara. Njeno se ime u medijima pominje više od 12.500 puta, a korisnici Jandeksa su je „pretraživali“ oko 880.000 puta. Šarapova se na vrhu Forbsove liste najvećih zvezda u Rusiji nalazila već devet puta. Dva puta je bila na drugom mestu liste — i to 2011. i 2012. godine.

  Marija Šarapova
  © AP Photo /
  Marija Šarapova

  Na drugom mestu se nalazi pevač Grigorij Leps, sa prihodom od devet miliona dolara. Njegovo ime je na Jandeksu pretraživano više od 10 miliona puta.

  Pevač Grigorij Leps
  © Sputnik / Ekaterina Česnokova
  Pevač Grigorij Leps

  Treće mesto pripalo je muzičaru Sergeju Šnurovu čiji se prihodi procenjuju na oko 11 miliona dolara. Njegovo se ime u medijima spomenulo 3.400 puta, dok je na Jandeksu pretraživan šest miliona puta. Kako napominje Forbs, popularnost ovog muzičara probija sve rekorde, a moguće je i da će na nekim narednim rang-listama prestići Šarapovu.  

  Frontmen grupe Lenjingrad Sergej Šnurov
  © Sputnik / Ramilь Sitdikov
  Frontmen grupe "Lenjingrad" Sergej Šnurov

  Pevač Filip Kirkorov  je četvrti na listi, sa prihodom od 7,6 miliona dolara. U medijima je pominjan oko 7.000 puta, dok je njegovo ime na Jandeksu pretraživano 430.000 puta. Prošle godine, pevač je bio na drugom mestu liste.

  Pevač Filip Kirkorov
  © Sputnik / Ekaterina Česnokova
  Pevač Filip Kirkorov

  Na petom mestu se nalazi hokejaš Aleksandar Ovečkin, koji se po visini godišnjeg prihoda od 12,1 miliona dolara, nalazi odmah posle Šarapove. Mediji su njegovo ime spomenuli više od 4,6 miliona puta, a na Jandeksu je pretraživan više od 522.000 puta.

  Hokejaš Aleksandar Ovečkin
  © Sputnik / Maksim Blinov
  Hokejaš Aleksandar Ovečkin

  Ruska manekenka Natalija Vodjanova se nalazi na šestoj poziciji sa sedam miliona dolara godišnjeg prihoda. U medijima je spomenuta 3.700 puta, dok je njeno ime na Jandeksu traženo skoro 740.000 puta.

  Top-model Natalija Vodjanova
  © Sputnik / Artem Žitenev
  Top-model Natalija Vodjanova

  Pevač Sergej Lazarev, koji je predstavljao Rusiju na Evroviziji 2016. godine, nalazi se na sedmom mestu Forbsove liste sa zaradom od 1,3 miliona dolara, više od 8.500 referenci u medijima, i sa pretraživanjem na Jandeksu od više od 6,5 miliona puta.

  Pevač Sergej Lazarev
  © Sputnik / Ekaterina Česnokova
  Pevač Sergej Lazarev

  Na osmom mestu je pevač Jegor Krid, čija zarada iznosi 3,6 miliona dolara. U medijima se pominje 700 puta, dok je više od 8,8 miliona puta pretraživan.

  Pevač Jegor Krid
  © Sputnik / Ekaterina Česnokova
  Pevač Jegor Krid

  Pevačica Zemfira zauzela je deveto mesto na listi sa prihodom od šest miliona dolara. Njeno ime se u medijima pomonje više od 4.200 puta, sa više od 2,6 miliona zahteva na Jandeksu.

  Pevačica Zemfira
  © Sputnik / Evgeniя Novoženina
  Pevačica Zemfira

  Na desetom mestu se nalazi hokejaš Jevgenij Malkin, čija zarada nije mnogo manja u odnosu na kolegu (iznosi 9,9 miliona dolara), ali nije toliko popularan u medijima i na interenetu.

  Hokejaš Jevgenij Malkin
  © Sputnik / Alekseй Filippov
  Hokejaš Jevgenij Malkin

  Osim njih, na listi se dalje nalaze muzičari Timotej, Dima Bilan, Nikolaj Baskov, Basta, Polina Gagarina, Njuša, voditelji Ksenija Sobčak, Ivan Urgant, Dmitrij Nagijev, Ksenija Borodina, reditelj Nikita Mihalkov i drugi.

  Tagovi:
  poznati, Forbs, lista
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga