13:53 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  2024
  Pratite nas

  Da li Vlada Srbije priprema novi Zakon o privatizaciji koji će omogućiti prodaju strateških resursa? Slušajte „Energiju Sputnjika“ večeras u 21 čas na Radiju Studio B.

  Jelica Putniković sa gostima „Energije Sputnjika“ doktorom elektrotehničkih nauka Slobodanom Ružićem i advokatom Brankom Pavlovićem razgovara o informaciji koja je prošle nedelje plasirana u jednim dnevnim novinama — da Vlada Srbije radi na nacrtu novog zakona o privatizaciji, kojim će se definisati uslovi za prodaju strateških resursa: elektroprivrede, vodoprivrede i telekomunikacija.

  Navodno, ovi resursi po novoj regulativi treba da budu izdvojeni u procesu privatizacije, odnosno treba da se definiše status njihove imovine, ali i imovine države.

  Iz resornih ministarstava odmah su požurili da demantuju ovako formulisanu informaciju, ali uz napomenu da će se Zakon o privatizaciji menjati samo ako prethodna analiza propisa, koja se radi u saradnji sa više državnih organa, kao i sa Savetom za borbu protiv korupcije, pokaže da su izmene neophodne sa aspekta rizika od korupcije.

  Emisiju možete slušati ovde.

  Tagovi:
  resursi, Zakon, privatizacija, Energija Sputnjika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga