20:21 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Preuzmite kraći link
  2814
  Pratite nas

  Hrvatski portal „Indeks“ navodi da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, uhapšeni obaveštajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi Vojno sigurnosno-obaveštajnoj službi Hrvatske, njegovoj domicilnoj službi, mogli biti od posebnog interesa.

  Hrvatski obaveštajac koji je danas uhapšen u Beogradu radio je za Vojno sigurnosno-obaveštajnu službu Hrvatske, javio je večeras „Indeks“.

  Hrvatski portal navodi da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, uhapšeni obaveštajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi VSOA Hrvatske, njegovoj domicilnoj službi, mogli biti od posebnog interesa.

  Kako saznaje taj portal, u poslednje vreme on se bavio oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste pokrenula ili bi mogla pokrenuti krivični postupak zbog, kako se navodi, (ne)dela počinjenih tokom rata u Hrvatskoj, kao i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci.

  Pod merama srpskih kolega nalazi se već mesecima, navodi „Indeks“.

  „Srpske službe već neko vreme prate dotičnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tačno nalazio sa svojim kolegama sa hrvatske strane, u kojim mestima uz granicu, i sa kime je sve bio u kontaktu“, kaže izvor „Indeksa“.

   

  Tagovi:
  uhapšen, špijun, špijunaža
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga