08:12 02 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  0 151
  Pratite nas

  U Kini je počela gradnja verne kopije „Titanika“, broda koji je potonuo 1912. godine. Replika neće ploviti — brod će se nalaziti u jednom od kineskih veštačkih jezera radi privlačenja turista.

  Most, Kina
  © REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

  Kinesko brodogradilište „Vučang“ počelo je sa izgradnjom replike broda „Titanik“ koji je potonuo u Atlanskom okeanu, kada je udario u ledeni breg 1912. godine.

  Brodograditelji i dizajneri, uključujući one iz SAD i Velike Britanije, planiraju da izgrade brod kako bi svaki detalj odgovarao originalu, uključujući pozorište, kabine, bazen i balsku dvoranu, saopštila je kineska informatiovna agencija „Sinhua“.

  Kineska replika će se razlikovati od orinala je u tome što će se nalaziti u gradu Sičuan i neće ploviti Atlanskim okeanom već će privlačiti turiste. On će biti postavljen u jednom od veštačkih jezera Sičuana kao turistička atrakcija u sastavu velikog tematskog prirodnog parka. Vrednost projekta se procenjuje na oko 150 miliona dolara.

  Dužina „kineskog Titanika“ će iznositi 269 metara, širina — 29 metara. Unutrašnji enterijer broda biće napravljen tako da odgovara raskošnoj unutrašnjosti viktorijanskog stila i renesanse, u skladu sa potopljenim originalom, naveo je zamenik generalnog direktora brodogradilišta „Vučang“ Vang Vejling.

  Tagovi:
  Titanik, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga