20:55 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  1201
  Pratite nas

  Francuski državljanin koji se nalazi na izdržavanju kazne za trgovinu drogom, zadržao je svoj romantični pristup i u zatvoru napravivši repliku Tadž Mahala, simbola večnog života. Oduševljeni radnici zatvora planiraju da isporuče repliku njegovoj ženi u Francuskoj.

  Alber Pasal Šejn postao je popularan na društvenim mrežama nakon što se fotografija sa minijaturnim Tadž Mahalom napravljenim od šibica proširila internetom. Alber je trenutno u zatvoru u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš, u kojoj se nalazi Tadž Mahal — čuveni spomenik poznat kao oličenje ljubavi.

  ​Alber kaže da je upotrebio 30 hiljada palidrvaca i dva kilograma lepka da bi napravio ovu repliku. Zatvor je prikazao Tadž Mahal medijima i javnosti. Zatvorske vlasti sada planiraju da ovu divnu rukotvorinu pošalju njegovoj ženi, koja se nalazi u Francuskoj, kao novogodišnji poklon od njenog supruga.

  Alebera je uhapsila indijska policija na indijsko-nepalskoj granici 2014, jer je sa sobom nosio veliku količinu hašiša.

  Tadž Mahal je mauzolej od belog mermera koji je izgradio mogulski car Šah Džanan u spomen svojoj ženi Mumtaz Mahal, u koju se zaljubio na prvi pogled.

  Tagovi:
  model, palidrvca, Tadž Mahal, zatvorenik, šibice, zatvor
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga