19:09 06 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Društvo
  Preuzmite kraći link
  71672
  Pratite nas

  Rade Stančić iz Loznice juče ujutru je u Cirihu pretukao engleskog pilota u kafiću „Hilt”, jer ga je čuo kako za susednim stolom s ponosom priča da je bombardovao Srbiju 1999. godine.

  On se trenutno nalazi na saslušanju u švajcarskoj policiji.

  Kako za „Blic“ priča Radetov prijatelj, njih dvojica su juče razgovarala telefonom kada je došlo do incidenta u kafiću preko puta srpske ambasade u Cirihu.

  „Rade i ja smo u tom trenutku pričali preko telefona, kada je on čuo da neko za susednim stolom pominje Srbiju i bombardovanje. Prekinuo je vezu sa mnom… Tek posle mi je ispričao šta se desilo. Navodno, taj pilot je pogledao u zgradu srpske ambasade i rekao: ’A Srbija. Učestvovao sam u bombardovanju‘… Rade je to čuo i to ga je isprovociralo“, priča on.

  „Posle toga su usledile provokacije… Rade ga je pitao da li zna koliko je nedužnih ljudi i dece poginulo u tom bombardovanju, na šta je Englez rekao: ’Znam, pa šta!‘. Tu je Rade pukao. Rekao mu je: ’Šta misliš da ja tebi sad uradim ono što si ti radio‘. Englez je ustao i tada je izbila tuča. Rade je nekoliko puta udario Engleza i on je sad u bolnici, ali koliko smo čuli nije u životnoj opasnosti. Međutim, niko ne zna šta će sada biti“, kaže Radetov prijatelj.
  On kaže da se sa Radetom, inače poznatim srpskim ugostiteljem u Švajcarskoj, poslednji put čuo jutros.

  „On se juče posle incidenta sakrio. Policija je dolazila na njegovu adresu, ali ga nisu našli. Danas je u pratnji advokata otišao sam. Sada svi čekamo da se saslušanje završi“, kaže Radetov prijatelj.

  On dodaje i da je Rade godinama držao diskoteku u Cirihu, da je pomagao mnogim našim pevačima, glumcima.

  „Cela estrada ga zna po dobru. Svima je pomagao. On je veliki patriota, ali se poslednjih godina povukao iz tog posla. Radi u jednoj firmi, ima porodicu, ženu, decu. Svi su u Cirihu i sada čekaju vesti sa saslušanja. Moguće je i da Radeta odmah zadrže u policiji“, kaže njegov prijatelj.

  Izvor: Blic   

  Tagovi:
  Englez, pilot, NATO, Srbin, bombardovanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga