03:36 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 09
  Pratite nas

  Rusko-hrvatski ekonomski Forum i prezentacija investicionog potencijala Hrvatske održana je danas u Moskvi. U toku Foruma potpisan je sporazum o saradnji između Privredne komore Hrvatske i Moskovske asocijacije privrednika.

  Predsednik Privredne komore Rusije Sergej Katirin izjavio je da između Rusije i Hrvatske nema kritičnih problema.

  „Da, sankcije otežavaju rad, ali to su samo problematična mesta koja oduvek postoje. Naravno, želimo da sačuvamo i one odnose koji su već uspostavljeni. Ali uoči ovog Foruma rešili smo zajedno sa hrvatskim kolegama da razmotrimo mogućnosti saradnje u onim segmentima koji ne podležu sankcijama. U njima ćemo raditi. To je pre svega otvaranje proizvodnje na teritoriji Rusije. Vreme ne stoji u mestu i mesto koje je oslobodila Zapadna Evropa vrlo brzo se popunjava kompanijama iz drugih zemalja. Uz to smatramo da će u doglednoj budućnosti sankcije biti ukinute i moći ćemo da radimo sa dvostrukom energijom“, rekao je Katirin.

  Predsednik hrvatske Privredne komore Luka Burilović rekao je da Hrvatska nema otvorenih pitanja u odnosima sa Rusijom.

  „Naši bilaterlani odnosi su veoma dobri i oni su dobra pretpostavka za razvoj saradnje. Nadam se da će i ovaj deo koji se tiče sankcija vrlo brzo biti iza nas i mi ćemo moći punim jedrima krenuti ka novoj fazi saradnje“, rekao je Burilović.

  Tagovi:
  Sankcije protiv Rusije, Privredna komora RF, Hrvatska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga