00:30 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 58
  Pratite nas

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da će program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru javnosti biti predočen za sedam do deset dana.

  Ministarka Udovički je, otvarajući „Serbian Visions“ — prvi multikongres u Srbiji i festival civilnog društva, izjavila da je program racionalizacije broja zaposlenih u javnoj upravi toliko značajan da je prerastao u program modernizacije javne uprave i pozvala nevladine organizacije da pomognu predstavnicima Vlade da javnosti objasne u čemu se sastoji taj ogroman posao.

  Ona je rekla da je posao reforme javne uprave veliki, kao i da će građani i predstavnici civilnog društva razliku u funkcionisanju javne uprave osetiti tek na početku sledeće godine.

  Kori Udovički je navela i da će zakon o platama biti donet na vreme, kao što je i najavljeno, tako da će finansijske kontrole u ovom segmentu moći da se planiraju 2016. godine. 


  Ona je, takođe, rekla i da će krajem maja u javnoj raspravi biti i Zakon o upravnom postupku i istakla da će nedavno usvojeni Zakon o inspekcijskom nadzoru biti neverovatno složen za sprovođenje.

  „Moramo da nateramo 12 ministarstava i 39 uprava da počnu da sarađuju“, rekla je Kori Udovički.

  Tagovi:
  broj, smanjenje, višak zaposlenih, racionalizacija, javna uprava, Kori Udovički, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga