22:53 12 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  6693
  Pratite nas

  Srbija neće prodati „Telekom“, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare srpski premijer Aleksandar Vučić.

  „’Telekom Srbija‘ ostaje u rukama Republike, odluka Vlade bila je jednoglasna, kao i Komisije za privatizaciju ’Telekoma‘. Nismo dobili zadovoljavajuću cenu i sada nam predstoji da reorganizujemo tu kompaniju kako bi mogla da pobeđuje na tržištu“, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

  On je na konferenciji za novinare objasnio da to znači uvođenje profesionalnog menadžmenta, verovatno po ugledu na ono što je urađeno u Železari, ali je i napomenuo novinarima da ga ne drže za reč, jer je sve vreme razmišljao o privatizaciji, pa o ovoj opciji nije dovoljno razmislio.

  Telekom Srbija - govornica
  © AFP 2021 / ANDREJ ISAKOVIC

  Vučić je rekao da se nada da će za četiri godine „Telekom“ povećati svoje performanse, te da će cena realno biti veća nego što je sada ponuđena.

  Za cenu koja je sada ponuđena premijer je rekao da je nešto niža od one koja je bila očekivana, ali da je Vlada donela odgovornu i ozbiljnu odluku, imajući u vidu interese građana.

  Telekom Srbija
  © AP Photo / Mikica Petrovic

  „Najozbiljnija ponuda došla je od američkog investicionog fonda“, rekao je Vučić, navodeći da zbog ugovora ne može da iznese više detalja, ali da na tu ponudu nije bilo drugih primedbi osim visine ponuđenog novca za „Telekom“.

  Vučić je rekao da članovi Vlade Srbije i Komisije za privatizaciju nisu hteli da se kockaju, iako je cena bila blizu odgovarajuće.

  Premijer je dodao i da se sada razmišlja o prodaji manjinskog paketa akcija kompanije, ali ni o tome nije mogao da iznese više detalja.

  Tagovi:
  Vlada Srbije, ponuda, odluka, prodaja, telekom srbija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga