21:13 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 250
  Pratite nas

  Predsednik kineske kompanije „Hestil“ Ju Jong poručio je danas da je preuzimanje „Železare Smederevo“ prilika da se izgradi svetski „Hestil“, te da će modernom i ekološkom tehnologijom koju će ta kompanija doneti u srpsku čeličanu, ona postati najkonkurentnija u Evropi i primer za druge kompanije.

  „Danas su predsednici dve zemlje, NR Kine Si Đinping i Srbije Tomislav Nikolić, došli u posetu ’Železari‘ u Smederevu, što je za ovu čeličanu podsticaj. To će nas motivisati da vredno radimo i ubrzaće razvoj ’Železare‘“, rekao je Jong pozdravljajući dva predsednika u Smederevu, kojima je danas domaćin, zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

  Kineskom inicijativom je ostvarena mogućnost da „Hestil“ ubrzano razvije strategiju, a kroz globalno posedovanje resursa i ovladavanje tržištem pružena je retka prilika da se izgradi svetski „Hestil“, poručio je on.

  „’Hestil‘ će u potpunosti koristiti prednost moderne tehnologije, ekološku proizvodnju, menadžmenta, kao i najveće prodajne mreže u svetu. Brzo će se preokrenuti trend nepovoljnog poslovanja i ’Železara Smederevo‘ će postati najkonkurentnija čeličana u Evropi“, istakao je Jong.

  Prema njegovim rečima, „Hestil“ sigurno neće izneveriti ni nade svih zaposlenih u „Železari Smederevo“.

  „Imamo odlučnost i samopouzdanje i sposobni smo da obnovimo ’Železaru‘ i da je učinimo primerom na trasi jednog puta“, rekao je Jung čija kompanija će do kraja juna potpuno preuzeti „Železaru Smederevo“.

  On je tom prilikom istakao i da je to prilika da se obnavlja prijateljstvo dve zemlje na prelepom Dunavu i da zasvetli punim sjajem.

  „Verujemo u uspeh", zaključio je on.

  Kineski „Hestil“ je, inače, krajem aprila potpisao sa Vladom Srbije ugovor o kupovini „Železare Smederevo“, vredan 46 miliona evra.

  Tagovi:
  Si Đinping, smederevo, Železara, poseta, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga