09:11 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  1242
  Pratite nas

  Industrijski park u Beogradu, koji će se graditi u Borči, imaće i savremeni logistički centar, po ugledu na centar u industrijskom parku Sudžou, najavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

  „Impresivan je logistički cenar u Sudžouu, nekoliko miliona kvadratnih metara logistike. Više od 100 milijardi dolara godišnje se prebaci preko ovog logističkog centra“, rekao je Popović Tanjugu.

  Popović je u industrijskom parku Sudžou posetio i logistički centar, koji je deo međunarodne trgovinske zone.

  Logistički centar koristi više od 400 uspešnih kompanija.

  „Sve carinske i druge formalnosti se obave za najviše četiri sata. Sigurno je da industrijskom parku koji će se graditi u Beogradu treba sličan logistički centar, jer je logistika jedan od osnovnih elemenata u industriji — brzoj i pravilnoj dostavi svih proizvoda do krajnjeg kupca“, naveo je ministar.

  Naglasio je da potencijal centra u Sudžouu može da se iskoristi i da je došao da bi razgovarao sa projektantima njihovog logističog parka.

  „Potencijal, znanje i iskustva u Sudžouu ćemo da primenimo i u Beogradu. Oni će na primeru Beograda moći da pokažu sve znanje koje su stekli u poslednjih 20 godina. Beograd može da bude prepoznat u budućnosti kao jedan od najboljih logističkih centara, a pogotovo u Jugoistočnoj Evropi“.

  Dodao je da sva znanja kolega iz Kine mogu da budu primenjena u Beogradu, kako bi na najbolji i najefikasniji način mogli da proizvodimo i transportujemo proizvode do krajnjeg kupca.

  Tagovi:
  Borča, park, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga