01:28 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  171
  Pratite nas

  Kompanija NIS je u Muzeju moderne umetnosti „Macura“ u Starim Banovcima predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2017. godinu, koji je pokazao da su ovoj kompaniji poslovni rezultati veoma važni, ali da su briga o ljudima i životnoj sredini od jednakog značaja.

  Predstavljanju Izveštaja prisustvovali su Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, poslovni saradnici kompanije, predstavnici stručne javnosti i medija, kao i predstavnici sindikata i najvišeg menadžmenta NIS-a, a ovom prilikom organizovana je i panel diskusija „Održivost inovacija",

  Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, istakao je da su principi održivog razvoja već utkani u svaki proces u kompaniji.

  Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu
  © Foto : Press služba NIS-a
  Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu

  „Više od svega drugog, osnova održivog razvoja je briga o ljudima. Od gledanja na jednakost polova kao na mogućnost do stvaranja uslova za dostojanstveni život i rad. Najvažnija je svakako briga o zdravlju i životu svakog našeg zaposlenog. Jedan od najznačajnijih stubova održivog razvoja za NIS je ulaganje u ljude. Od 2009. godine NIS je u društveno odgovorne projekte uložio više od tri milijarde dinara, a samo u projekte u oblasti obrazovanja i nauke više od 600 miliona dinara“, rekao je Tjurdenjev.

  On je istakao da za NIS ulaganje u mlade i znanje predstavlja investiciju koja se uvek isplati jer je reč o talentovanim i mladim ljudima, motivisanim i usmerenim na promenu, razvoj i inovacije, što je ključ za očuvanje konkurentnosti i održivosti kompanije.

  Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije, poručio je da je ova planeta naše jedino stanište i jedina budućnost naše dece.

  „Upravo zato sam ponosan što NIS, kao možda naša najbogatija kompanija, predstavlja lidera u toj oblasti i nameće ciljeve koji su esencijalno važni i od kojih zavisi budućnost svih nas, pa i budućnost kompanije. Iz tog razloga Vlada Srbije posebnu pažnju posvećuje ciljevima Ujedinjenih nacija vezanim za održivi razvoj i to duboko prepoznaje kao ekonomsku, socijalnu i ekološku dimenziju kojoj treba udahnuti život na raznim poljima — od održive energije do ulaganja u ljudske resurse“, naveo je Antić.

  Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu
  © Foto : Press služba NIS-a
  Prezentacija Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2017. godinu

  Mladi stipendista NIS-a Filip Ilić istakao je značaj ulaganja u mlade, kao i činjenicu da je još tokom studija potpisao ugovor o radu sa NIS-om što mu je omogućilo da se u potpunosti posveti stručnom usavršavanju.

  Između ostalog, u Izveštaju se navodi da je NIS 2017. godine značajno unapredio finansijske rezultate, pa je ostvarena neto dobit od 27 milijardi dinara, odnosno 80 odsto više nego u 2016. godini.

  Pored toga, NIS je u 2017. godini nastavio da realizuje brojne projekte iz oblasti zaštite životne sredine i u te svrhe uložio 479 miliona dinara. 

  Tagovi:
  NIS
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga