06:30 15 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  51417
  Pratite nas

  Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da se na sanaciji brda koje se obrušilo na Koridoru 10 radi non-stop i da je plan da se auto-putem i istočnim i južnim krakom prođe do kraja ove godine.

  Zorana Mihajlović je gostujući na RTS rekla da svi pokazatelji govore da je realno da se sa MMF-om dogovori povećanje plata u javnom sektoru.

  „Imamo gotovo najviši rast BDP-a, iznad nas je jedino Poljska. Srpska ekonomija i finansije danas izgledaju potpuno drugačije i stabilno“, objašnjava Mihajlovićeva.

  Kaže da će njeno ministarstvo sa MMF-om razgovarati o kapitalnim izdacima i infrastrukturnim projektima.

  „Građevina je najviše doprinela tome da danas imamo rast BDP-a. Nas čekaju novi auto-putevi i o tome najčešće razgovaramo sa MMF-om“, napominje ministarka. 

  Dodaje da Ministarstvo građevinarstva 98 odsto opredeljenog budžeta troši na kapitalne projekte.

  „Što se kapitalnih projekata tiče, Srbija je na dobrom putu. Očekuje se da efikasnost i drugih ministarstava u oblasti kapitalnih investicija bude bolja“, ističe Mihajlovićeva. 

  Napominje da su u Kini potpisani svi ugovori za izgradnju obilaznice oko Beograda. 

  „Rok je tri godine od početka radova, možda malo ranije. To je jednako važno kao Koridor 10 i obilazićemo radove svake nedelje“, poručuje ministarka. 

  Dodaje da je Moravski koridor takođe jako važan i da je za izgradnju auto-puta Pojate—Preljina zainteresovana američka kompanija „Behtel“. 

  „To je centralna Srbija, Koridor 10 završavamo ove godine i moramo povezati dva koridora“, objašnjava ministarka Mihajlović. 

  Ističe da se na Koridoru 10, gde je došlo do obrušavanja brda, na sanaciji radi 24 sata.

  „Plan je da prođemo auto-putem i istočnim i južnim krakom do kraja ove godine“, napominje Zorana Mihajlović.

  Tagovi:
  Koridor 10, Zorana Mihajlović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga