00:20 28 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 460
  Pratite nas

  Srbija i Rusija će u budućnosti razvijati čvršću saradnju u oblasti inovacija i digitalne ekonomije u obostranom interesu, zaključeno je na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića i savetnika predsednika Rusije zaduženog za digitalnu ekonomiju Dmitrija Peskova.

  Peskov je pozvao srpske kompanije da povećaju svoje prisustvo na ruskom tržištu, kao i da učestvuju na konkursima koje raspisuje Rusija, saopšteno je iz kabineta ministra Popovića.

  Popović i Peskov su istakli spremnost da u narednom periodu Srbija i Rusija razvijaju široku saradnju u oblasti inovacija i digitalizacije, kao i da ostvare čvršću integraciju inovacionih ekosistema dve države.

  Dogovorena je saradnja srpskih i ruskih visokotehnoloških i startap kompanija, sa perspektivom dolaska većeg broja ruskih kompanija na tržište Srbije, kao i saradnja univerziteta dve zemlje u oblasti inovacija i istraživanja.

  Peskov je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su vodeće ruske tehnološke kompanije, kao što je „Jandeks“, već prisutne na tržištu Srbije, izrazivši nadu da će uskoro u Srbiji svoje poslovanje započeti i kompanije „Kasperski“ i „Mejl.ru grupa“.

  Savetnik predsednika Vladimira Putina prihvatio je poziv ministra Popovića da poseti Srbiju i lično se uveri u kapacitete srpskih tehnoloških kompanija i mere koje Vlada Republike Srbije sprovodi za razvoj inovacija i digitalizaciju ekonomije Srbije.

  Tagovi:
  ruske kompanije, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga