14:10 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 421
  Pratite nas

  Gotovo da nema grada u svetu koji nije bio žrtva terorističkih akata, ocenio je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i istakao da će uspeh borbe protiv terorizma zavisiti od saradnje država, odnosno bezbednosnih struktura, policija, bezbednosnih službi.

  Dačić je u Vašingtonu, gde je učestvovao na Ministarskoj konferenciji Globalne koalicije za borbu protiv DAEŠ-a, naveo da je Srbija spremna da u borbi protiv terorizma pruži veoma aktivan doprinos.

  Istakao je da je veoma bitno i to što se predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio na konferenciji jer je to pokazalo da je borba protiv terorizma tema koja je visoko na listi prioriteta SAD.

  „Srbija je deo Koalicije za borbu protiv DAEŠ-a. Upozoravamo na to da postoje veliki problemi, naročito kada je reč o regrutovanju stranih boraca iz našeg regiona“, rekao je Dačić.

  Ministar spoljnih poslova je podsetio da je teritorija Kosova i Metohije, kada se gleda ukupan broj stanovnika, teritorija sa koje je došlo najviše učesnika ratova u redovima DAEŠ-a.

  „Veliku opasnost predstavlja mogućnost da se oni vrate u naš region i sa sobom donesu teroristička dejstva“, istakao je Dačić.

  Kaže da će, imajući sve to u vidu, Srbija nastaviti sa svojim aktivnim učešćem u Koaliciji za borbu protiv DAEŠ-a.

  Tagovi:
  DAEŠ, Ivica Dačić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga