06:34 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  15114
  Pratite nas

  Upravni odbor "Pežo–Sitroena" (PSA) jednoglasno je odobrio spajanje sa kompanijom "Fijat Krajsler" (FCA), javlja "Blumberg". Spajanjem dve kompanije, nastaće četvrti po snazi proizvođač vozila u svetu.

  Portparol „Pežo-Sitroena“ nije hteo da komentariše te navode, javlja Blumberg.

  Izvor blizak "Fijatu" rekao je da su u toku odvojeni sastanci upravnih odbora dveju kompanija i da bi one mogle da najave potpisivanje obavezujućeg sporazuma već sutra ujutro, nakon čega će uslediti telekonferencija na kojoj će biti izneti detalji, navodi Rojters.

  Ova dva proizvođača automobila su pre šest nedelja najavila planove o spajanju s ciljem da se udruženim snagama uhvate u koštac sa velikim izazovima u toj industriji, uključujući pad globalne tražnje i potrebu razvoja skupih električnih automobila kako bi zadovoljili nove standarde protiv zagađenja vazduha, preneo je RTS.

  Udružena grupa, čije će sedište biti u Holandiji, održaće sednicu Upravnog odbora koji će sačinjavati 11 članova. Šest članova će biti iz "Pežoa", uključujući glavnog izvršnog direktora Tavareza, a među preostalih pet iz "Fijat Krajslera" biće predsedavajući Elkan.

  Akcije zajedničke kompanije će biti listirane na berzama u Parizu, Milanu i Njujorku, navodi Rojters. 

  Grupa će posedovati brendove: "Fijat", "Džip", "Dodž", "Ram", "Krajsler", "Alfa Romeo", "Maserati", "Pežo", "DS", "Opel" i "Vokshol", zahvaljujući čemu će biti prisutna s putničkim automobilima na masovnom i premijum tržištu, kao i na tržištu za teretna i laka komercijalna vozila.
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga