09:32 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  11517
  Pratite nas

  U Boru je potpisan ugovor o početku izrade plana detaljne regulacije za područje na kojem će se graditi 21 turbina na vetar za proizvodnju električne energije.

  Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, i Jelena Radić, direktorka srpske kompanije „Kodar elektromontaža“, potpisali su ugovor o početku izrade plana detaljne regulacije za područje Crni vrh, gde je planirana izgradnja vetroparka u kojem će biti ukupno 21 turbina za proizvodnju električne energije, prenose „Večernje novosti“.

  Kako je naglašeno, vetropark bi trebalo da bude snage 50 megavata. Na teritoriji Bora bilo bi napravljeno 14, a u ataru Žagubice sedam vetrogeneratora. Vrednost investicije se procenjuje na 100 miliona evra.

  Radićeva je podvukla da je Crni vrh verovatno najbolja lokacija za izgradnju vetroparka u Srbiji i objasnila da se ispitivanja snage vetra na tom području obavljaju već sedam godina. Ona je istakla i da se do 2021. godine planira pribavljanje građevinske i energetske dozvole, nakon čega će početi izgradnja vetroparka.

  Tagovi:
  Srbija, investicija, vetropark
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga