11:59 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 243
  Pratite nas

  Korporacija „Suzuki“ saopštila je da će sarađivati sa holandskim vlastima povodom nalaza da su njihova dizel vozila kršila propise o emisiji gasova u toj zemlji. Kompanija je saopštila da bi trebalo da odgovori na tu istrage do sredine februara.

  Holandska uprava za drumski saobraćaj objavila je juče da modeli dizel automobila „Suzuki Vitara“ i „Fijat Krajslerov“ džip „Grand čiroki“ krše pravila o emisijama i da nedostaci moraju da budu otklonjeni ili će se suočiti sa zabranom prodaje širom Evrope, prenosi Rojters.

  U saopštenju kompanije „Suzuki“ se navodi da dizel verzije vozila „Vitara“ i „S-kros“ koriste motore i softver za kontrolu emisije gasova koje isporučuje „Fijat Krajsler“.

  Iz japanske kompanije su dodali da su ih holandske vlasti obavestile da su navedena vozila, koja se više ne proizvode, pokazala više nivoe emisije od dozvoljenih, nakon nadogradnje softvera 2017. godine.

  Ranije ove nedelje nemačke vlasti su objavile da istražuju „Micubiši motors“, zbog sumnje da u svoje dizel motore ugrađuje nelegalne uređaje koji pokazuju manji nivo emisije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga