21:23 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  27711
  Pratite nas

  Kineska kompanija „Šandong haj-spid grup“ zainteresovana je za ulaganje u razvoj turizma na Divčibarama, planinskom centru iznad Valjeva.

  Kineska kompanija, koja planira da konkuriše za gradnju brze saobraćajnice od Valjeva do Nepričave, odnosno uključenja na auto-put „Miloš Veliki“ kod Lajkovca, zainteresovana je i za ulaganje u infrastrukturu u gradu na Kolubari, prenose „Večernje novosti“.

  Kako se navodi — to su najavili predstavnici kineske kompanije prilikom boravka u Valjevu, pre svega izvršni direktor, koji je rekao da je kompanija zainteresovana za kupovinu zemljišta u Valjevu za izgradnju logističkog centra, ali i za ulaganje u turizam, naročito na Divčibarama.

  „Ovo državno kinesko preduzeće i do sada je pokazivalo visok stepen društvene odgovornosti na područjima na kojima posluje. To će svakako biti slučaj i u Valjevu, ukoliko na ovom području budemo poslovali“, izjavio je Đang Đenšao.

  Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović rekao je da je taj grad spreman da maksimalno podrži kineske investitore i omogući im što bolje uslove za poslovanje i ulaganje u Srbiju, a naročito u valjevski kraj.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga