07:55 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  1156
  Pratite nas

  "Viz Er" Holdings zaključila je finalni ugovor sa svojim partnerom Abu Dabi Developmental Holding Kompani PJSC o zajedničkom osnivanju niskotarifne kompanije „Air Abu Dabi“.

  Planirano je da ta niskotarifna avio-kompanija počne da radi na Međunarodnom aerodromu Abu Dabi na jesen ove godine. Ovaj ugovor je jedan od ključnih koraka ka osnivanju Viz Er Abu Dabi, novog emiratskog niskotarifnog avio-prevoznika sa sedištem u glavnom gradu UAE.

  Viz er Abu Dabi planira da počne da radi u drugoj polovini ove godine i da putnicima ponudi niske cene avio-karata uz kvalitetnu uslugu na letovima do brojnih destinacija u Evropi, na Bliskom istoku, u Aziji i Africi, navodi se u saopštenju Viz Er Holdingsa, a prenosi b92.

  U narednim mesecima će početi proces zapošljavanja u kompaniji Viz Er Abu Dabi. Ova najava je, navodi se, takođe u skladu sa podsticajnim programom Abu Dabija pod nazivom „Gadan 21“, vrednim 50 milijardi dirhama (oko 13,65 milijardi dolara) čiji cilj je dalji razvoj tog emirata kroz investicije u biznis, inovacije i ljude.

  Posle sklapanja ugovora, razvojni tim te avio-kompanije je već pokrenuo proces sa Generalnim direktoratom za civilno vazduhoplovstvo UAE za dobijanje sertifikata vazduhoplovnog operatera i dozvole za rad.

  „Ovo je značajan trenutak za osnivanje naše nove avio-kompanije u Abu Dabiju. Ugovor o zajedničkom ulaganju sa Abu Dabi Developmental Holding Kompani u kompaniju Viz Er Abu Dabi potvrđuje našu dugoročnu posvećenost ekonomski i operativno visoko efikasnom i ekološki najodrživijem poslovnom modelu poslovanja avio-kompanije u cilju razvoja vazduhoplovnog sektora Abu Dabija“, rekao je generalni direktor kompanije Viz Air Holdings Jožef Varadi.

  B92 podseća da je na nedavnoj prezentaciji poslovnih rezultata za treći kvartal, ovaj niskobudžetni avio-prevoznik nabrojao je potencijalna tržišta koja bi trebalo da poveže sa Abu Dabijem. Među njima su Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska i Crna Gora.

  Turizam je jedan od glavnih prioriteta razvojne strategije Abu Dabija, a velika ulaganja se ne odnose samo na aerodrome u toj zemlji, već i na turističku infrastrukturu, uključujući hotele, rizorte i kulturne atrakcije.

  „Naš emirat je prošle godine zabeležio rekordnih 11,35 miliona posetilaca, najviše zahvaljujući dobroj povezanosti koja ljudima omogućava da posete Abu Dabi na jednostavan i pristupacan način“, izjavio je generalni direktor kompanije ADDH Muhamed Hasan Al Suvaidi.

  Očekuje da će partnerstvo sa Viz Erom i drugim kompanijama pomoći da se glavni grad UAE pozicionira kao izuzetno konkurentna regionalna i međunarodna destinacija i za poslovne ljude i za turiste.

  Glavna delatnost ove avio-kompanije će biti uspostavljanje linija ka tržištima na kojima Viz Er posluje i beleži visoku stopu rasta - centralnoj, istočnoj i zapadnoj Evropi, navedeno je u saopštenju.

  Tagovi:
  Abu Dabi, Viz er
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga