16:30 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 616
  Pratite nas

  Kompanija „Kanopi grout“ planira zatvaranje dva pogona za uzgoj kanabisa u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, što će rezultirati otpuštanjem 500 zaposlenih. Osim toga, kompanija je odustala od širenja kapaciteta u Ontariju.

  „Sedamnaest meseci posle legalizacije trgovine kanabisa za upotrebu punoletnih osoba, kanadsko tržište se razvija sporije od prvobitnih predviđanja i suočava s rizikom neprofitabilnosti. Osim toga, federalni propisi koji dopuštaju uzgajanje kanabisa na otvorenom stupili su na snagu tek pošto je kompanija uložila značajna sredstva za izgradnju staklenika“, navodi se u saopštenju kompanije koja tvrdi da ima dovoljno zemlje za uzgajanje kanabisa na otvorenom.

  Najveće kompanije za proizvodnju kanabisa širom Severne Amerike suočile su se s poteškoćama, jer je njihov operativni rast premašio stvarni razvoj industrije kanabisa, prenosi portal Indeks.

  Menadžment kompanije se odlučio na radikalan potez kako bi smanjili rast i osigurali kratkoročnu i dugoročnu stabilnost.

  Zasadi kanabisa u Britanskoj Kolumbiji generišu više od polovine ukupnog rasta kompanije. Njihovo zatvaranje donosi naplatu takse pre oporezivanja od 700 do 800 miliona dolara u prvom tromesečju tekuće godine. Kompanija je saopštila da će snositi i druge troškove koji nastaju usled organizacijske i strateške revizije.

  Akcije kompanije pale su za dva posto.

  Pročitajte još:

  Svetska zavera: Bog stvorio „usev od milijardu dolara“, a onda su moćnici promenili sve

  Konoplja će pomoći Gruziji da pobedi siromaštvo

  Tagovi:
  fabrika, Kanada, kanabis
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga