03:34 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 216
  Pratite nas

  U prodavnicama širom Hrvatske ima dovoljno prehrambenih namirnica, ali neki su u vreme pandemije koronavirusa videli priliku da dobro zarade.

  Tako se ovih dana po internetu, među polovnim automobilima, nekretninama na moru, frezama i brodskim motorima, na prodaju nudi i - kvasac, i to običan suvi pekarski, za pečenje hleba i sličnih testa, a koji je nestao s polica dobrog dela hrvatskih radnji još u prvom talasu histeričnog "korona šopinga" , piše Slobodna Dalmacija.

  Jedan majstor, vodeći se logikom da je sve stvar ponude i potražnje, u oglasima na internetu nudi kesicu suvog kvasca od 7 grama po ceni od 20 kuna (310 dinara). Uobičajena cena kesice suvog kvasca u prodavnicama širom Hrvatske iznosi 2,75 kuna (46 dinara). Isti prodavac nudi i veće pakovanje od 450 grama za 100 kuna (1.550 dinara), presnosi Blic.

  Nije kvasac jedino s čim preprodavci u kriznim vremenima pokušavaju da profitiraju.

  Medicinske maske već odavno su postale klasik. Nude se u različitim kombinacijama. Obična pojedinačna troslojna maska - uz napomenu da je namenjena zaštiti od koronavirusa - cenom se kreće u rasponu do 10 do 30 kuna. One koje nazivaju respiratorskim koštaju 60 kuna (930 dinara), a one najkvalitetnije - 250 kuna (3.876 dinara).

  Neko se pak dosetio, pa je na prodaju dao i pravu pravcatu gas-masku, onakvu kakvu su nekada koristili na vežbama u rezervama JNA. Štiti, kaže oglašivač, od svih mogućih virusa i otrova, a tvrdi da ju je moguće koristiti i protiv korone. Cena - prava sitnica. Za M1 vojničku masku potrebno je izdvojiti - 300 kuna (4.650 dinara).

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  roba, cena
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga