22:58 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  31437
  Pratite nas

  Svi punoletni građani dobiće od države po 100 evra i ta mera je apsolutno ekonomski opravdana, rekao je ministar finansija Siniša Mali. On je dodao da će privredi od utorka na raspolaganju biti krediti ukupne vrednosti dve milijarde evra, za koje će garantovati država.

  Isplata po 100 evra građanima doprineće pokretanju naše ekonomije, rekao je Mali, komentarišući tvrdnje Fiskalnog saveta da je ta mera neefikasna i socijalno nefokusirana.

  „Uz veliko poštovanje prema Fiskalnom savetu, moj odgovor je da ostajemo pri tome i da će svim punoletnim građanima biti isplaćeno 100 evra na račun. Ne slažemo se sa tim što kaže Fiskalni savet da je to socijalno nefokusirana mera, jer ovo se ne odnosi na socijalno ugrožene, pošto za to postoje drugi fondovi“, rekao je Mali.

  Istakao je da će taj novac biti utrošen za nabavku neke robe i nekih usluga i da će dovesti do veće proizvodnje i pokretanja naše ekonomije.

  Mali je naveo i da je Vlada Srbije donela uredbu o garantnoj šemi koja će obezbediti dve milijarde evra kredita privrednicima, koji će biti dostupni.

  Mali kaže da su krediti na period do 36 meseci, sa grejs periodom od devet i 12 meseci.

  Ministar finansija je kazao i da će preko Uprave za agrarna plaćanja našim poljoprivrednicima od utorka biti na raspolaganju 2,6 milijardi dinara za ublažavanje posledica krize koja je izazvana virusom korona.

  On je pozvao sva poljoprivredna gazdinstva i poljoprivrednike koji imaju probleme i osećaju posledice krize da se prijave i iskoriste novac države.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  privreda, pomoć, Siniša Mali, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga