18:05 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 36
  Pratite nas

  „Vizer“ je provobitno otkazao sve letove tokom aprila, ali sada su iz reda letenja za Beograd izbačeni i svi letovi planirani tokom maja.

  Mađarska avio-kompanija „Vizer“ je izbrisala sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Jedini izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze, prenosi portal b92.

  Prethodno je ova avio-kompanija izbrisala kompletan red letenja iz Beograda za ceo april, ali je sada, sudeći prema objavljenom novom redu letenja na sajtu ove kompanije, pauza u letenju produžena i na maj.

  Interesantno je da je „Vizer“ zadržao većinu letova tokom maja sa aerodroma u Temišvaru. Letovi ove kompanije iz Sarajeva i dalje su u planu da se obnove u maju, kao i u Skoplju gde većina linija treba da počne u drugoj polovini maja, prenosi Aviatika.

  Sa niškog aerodroma, „Vizer“ planira letove od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Minhenu, dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna. Ovo će zavisiti od daljeg razvoja događaja.

  Avio-kompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom. Juče su avio-kompanije „Lufthanza“ grupe pomerile uspostavu saobraćaja sa kraja aprila na kraj maja, a isto je uradila i aviokompanija „Turkiš Erlajns“.

  Da bi došlo do obnavljanja letova potrebno je da se sa obe strane podignu zabrane kretanja. Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje avio-saobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  avio-kompanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga