18:15 07 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  21133
  Pratite nas

  Deonice na Vol stritu suočavaju se sa teškim gubicima, dan nakon što je predsednik SAD Donald Trump zapretio da će aktivirati novu zabranu i tarife na robu iz Kinu zbog krize nastale usled virusa korona.

  Dau Džons pao je preko 400 bodova, dok su S&P 500 i „Nasdaq Composite“ izgubili oko dva procenta. Zbog toga su sva tri indeksa u četvrtak nastvila da beleže gubitke koji su nastali zbog tmurnih podataka o nezaposlenosti.

  Većina evropskih i azijskih tržišta u petak je bila zatvorena za praznike. Londonska berza bila je jedna od retkih koja je radila, a indeks FTSE 100 opao je za gotovo dva procenta.

  Prevladala su negativna osećanja, nakon što je Tramp rekao da bi mogao aktivirati nove tarife protiv Kine. Američki predsednik je izjavio da je trgovinski sporazum, koji je obeležio primirje u dugogodišnjoj tarifnoj svađi između dve najveće svetske ekonomije, od sekundarnog značaja za epidemiju virusa korona.

  Pad akcija prvog trgovinskog dana ovog meseca usledio je nakon dva velika alarma. Naime,  dva velikana, Amazon i Epl, ukazuju na velike probleme u budućnosti. Proizvođač Ajfona spustio je početne projekcije prihoda.

  Uprkos tome što je Amazon uživa ogroman rast prodaje usred izbijanja virusa korona, izvršni direktor Džef Bezos upozorio je investitore da će ta kompanija možda trpeti gubitke zbog troškova nastalih kao rezultat krize.

  Pročitajte još: 

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Tramp, koronavirus, korona, Vol Strit, Njujorška berza, berza
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga