21:11 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 38
  Pratite nas

  Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“, imajući u vidu preporuku Evropske komisije o produžavanju privremenog ograničenja, odložiće početak redovnog putničkog saobraćaja umesto za planirani 1. jun na 15. jun.

  Kako je istovremeno reč o zemljama u kojima se nalazi veliki broj destinacija „Er Srbije“, nacionalni avio-prevoznik prinuđen je da odloži pokretanje redovnog putničkog saobraćaja u okviru najavljenog reda letenja.

  S druge strane, obnavljanje avio-saobraćaja do ograničenog broja destinacija — London Hitrou, Frankfurt, Cirih i Beč, koje je najavljeno za period od ponedeljka, 18. maja, biće realizovano, saopštila je „Er Srbija“, prenosi RTS.

  Letovi do tih destinacija biće obavljani u nešto manjem obimu, nego što je prvobitno planirano, usled preporuke Evropske komisije.

  „Er Srbija“ istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regiona i biće spremna da se fokusira i na regionalne letove, te da se prilagodi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regiona, navodi se u saopštenju.

  „Naša flota i naši zaposleni u potpunosti su spremni da odmah počnu sa obavljanjem redovnog putničkog saobraćaja. Međutim, sam početak saobraćaja i njegov obim ne zavise samo od nas, već i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo“, rekao je generalni direktor „Er Srbije“ Dankan Nejsmit.

  „Er Srbija“ je najavila ranije da će se saobraćaj obnavljati postupno posle pauze uzrokovane pandemijom korona virusa i različitim merama kojima su putovanja bila ograničena na globalnom nivou.

  Red letenja će, kako je saopšteno, pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine, odnosno, letovi će se do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, da će frekvencija letova do pojedinih destinacija biti smanjena, kao i da će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

  Srpska nacionalna avio-kompanija nastaviće redovno da obaveštava putnike o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi, zaključuje se u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Er Srbija, avio-saobraćaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga