22:07 02 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  57929
  Pratite nas

  Srbija će u okviru novog investicionog plana 2020-2025. graditi novih 500 kilometara auto-puteva, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Mihajlovićeva je navela da će se uložiti devet milijardi evra u putnu, železničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu i navela da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, kao što su Moravski koridor i auto-put Sremska Rača-Kuzmin, koji će Srbiju povezati sa BiH.

  Ona je podsetila i da je planiran šumadijski koridor „Vožd Karađorđe“, koji će povezati centralnu sa zapadnom, južnom i istočnom Srbijom, kao i auto-put Požega-Boljare koji će našu zemlju spojiti sa Crnom Gorom.

  Pored brze pruge koja se gradi od Beograda do Budimpešte, gradiće se i brza pruga Beograd-Niš, rekla je Mihajlovićeva za TV Hepi, a saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

  Ministarka je dodala da je cilj Srbije da bude premrežena putevima, te da će se u magistralne, regionalne i lokalne puteve uložiti milijardu evra, prenosi Tanjug.

  „Suština i vizija naše politike je da ljudi ostanu da žive u svojim mestima, a da investicije lakše i brže dolaze i za to nam je potrebna infrastruktura. A ona je uz građevinarstvo pokretač privrednog razvoja i rasta BDP-a“, navela je Mihajlovićeva.

  Kako napominje, privrednom razvoju će doprineti i stanovi koji se grade za pripadnike službi bezbednosti, a Mihajlovićeva kaže da je dala predlog da se taj projekat proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike i da očekuje da će Vlada to usvojiti.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Zorana Mihajlović, izgradnja, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga