20:22 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  348114
  Pratite nas

  Nemačka kompanija za platne kartice „Vajerkard“ prijavila je bankrot posle skandala „teškog“ dve milijarde dolara, kada je uhapšen i njen generalni direktor. Zbog bankrota ove kompanije, blokiran je i novac korisnika iz Srbije koji koriste povezane platne sisteme.

  Ova kompanija saopštila je da je otvorila postupak bankrota zbog prezaduženosti, a njen generalni direktor i osnivač Markus Braun uhapšen je prethodno zbog sumnje da je lažirao finansijske izveštaje.

  Revizor te finansijsko-tehnološke grupe, koja je svojevremeno smatrana zvezdom nemačkog tehnološkog sektora, objavio je da na računima firme nedostaje 1,9 milijardi evra.

  Zbog bankrota „Vajerkarda“, u problemu su i korisnici u Srbiji, koji imaju platne kartice povezanih sistema, kao što je „Pajonir“, prenosi startit.rs.

  Mnogima je novac blokiran na računima zbog činjenice da su sve kartice koje su povezane sa „Pajonir“ nalozima izdate od strane kompanije „Vajerkard“.

  ​„Pajonir“ je saopštio kako veruje da je „novac koji se nalazi kod procesora kartica odgovarajuće zaštićen i da je zamrzavanje privremeno. Sva sredstva preko maksimalnog iznos sredstava na vašoj kartici su pod kontrolom Pajonira i kao takvi nisu pod uticajem privremenog zamrzavanja aktivnosti“ koji je usledio odlukom britanske regulatorne agencije zbog bankrota nemačke kompanije.

  Inače, ovaj sistem za plaćanje koristi veliki broj ljudi u Srbiji koji rade za strane kompanije kao takozvani frilenseri.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  bankrot, blokada, platne kartice
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga