02:54 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 2046
  Pratite nas

  Kineska kompanija HBIS, vlasnik železare u Smederevu, zaustavila je proizvodnju u jednoj od dve visoke peći, potvrđeno je Tanjugu u toj kompaniji.

  Ovakvu odluku, kako navode u HBIS-u, doneli su zbog krize na tržištu uslovljene pandemijom novog virusa korona.

  „Razlozi gašenja Visoke peći broj 1 u kompaniji ’HBIS Srbija‘ su uticaj kvota na izvoz našeg čelika u zemlje Evropske unije i smanjena potražnja za čelikom na tržištu, jer su mnogi naši klijenti obustavili proizvodnju usled pandemije virusa korona“, kažu u Železari.

  S obzirom na plan narudžbenica koje je ta kompanija dobila za naredni period, poslovanje su, kažu, prilagodili trenutnoj situaciji.

  „Kada budu stvoreni tržišni uslovi za ponovno pokretanje, peć će biti vraćena u pogon kompanije.“

  Kada je reč o zaposlenima koji se, navode, vraćaju na radna mesta, Krizni štab te kompanije je primenio niz mera, zasnovanih na iskustvima iz Kine, kao i na direktivama Kriznog štaba Republike Srbije.

  Te mere su se, dodaju, pokazale efikasnim u zaštiti svih koji rade u kompaniju od zaraze virusom korona.

  HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o Beograd su smešteni na tri lokacije u Srbiji, u selu Radinac nadomak Smedereva i u Šapcu.

  U Smederevu proizvodi gvožđe u dvema visokim pećima, zatim gvožđe iz visokih peći konvertuje u sirovi čelik u čeličani sa tri konvertora i kompleksom za kontinuirano livenje.

   

  Tagovi:
  Kinezi, Železara Smederevo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga