12:05 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  1213
  Pratite nas

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada kroz program „Moja prva plata“ uložiti 2 milijarde dinara u 10.000 mladih.

  U fabrici „Biospringer“ u Senti održana je promocija programa „Moja prva plata“ za koji prijave počinju danas.

  Promociji su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

  „Program 'Moja prva plata' smo osmislili i sada realizujemo pre svega sa Privrednom komorom Srbije, uz pomoć drugih naravno, kako bi to bilo što jednostavnije i za privrednike i za mlade koji se budu prijavljivali. Uspeli smo da za manje od dva meseca dođemo od ideje do realizacije ovog projekta“, rekla je Brnabićeva.

  Ona je rekla da je ovaj program šansa za 10.000 mladih ljudi, da steknu prvo radno iskustvo.

  Vlada Srbije kroz budžet je uložila oko dve milijarde dinara.

  „U 10.000 mladih ljudi ulažemo dve milijarde dinara“, rekla je premijerka.

  „Mi ćemo kao Vlada u svako to radno mesto uložiti 20.000 dinara mesečno, ako su završili srednju školu, a sa završenim fakultetom ulažemo 24 hiljade dinara mesečno“, rekla je Brnabićeva.

  „Poslodavci mogu da dodaju na tu sumu, ali ovo je ono što garantuje Vlada“, rekla je ona.

  Praksa će da traje 9 meseci, a nakon toga će se, kako je rekla, pratiti u kojoj su meri mladi ostali u tim firmama, „a ako nisu, koliko im je lakše da nađu posao“.

  Mladi već od danas mogu da pristupe portalu, da gledaju koje su pozicije oglašene, a prijave za mlade su od 1. do 15. otkobra, navela je premijerka.

  „Aplikacija je potpuno elektronska, nije potrebno da se ide u APR, da se vade papiri, sve baze su povezane“, precizirala je Brnabićeva.

  Tagovi:
  pomoć, plata, mladi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga