23:08 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  320618
  Pratite nas

  Golubac, Inđija, Zrenjanin, Čačak i Šabac trebalo bi ponovo da "ožive" zahvaljujući rekordnoj poseti ovog leta, novim putevima...

  Turistički potencijal Golupca

  Od Požarevačke petlje do Golupca vodiće brza saobraćajnica, koja bi mogla značajno da doprinese statusu tog mesta.

  © CC0 / Vikipedija
  Zidine Golubačke tvrđave

  Smeštena na obali Dunava, i poznata po burnoj istoriji i Golubačkoj tvrđavi, ta opština ima šansu da oživi: nova saobraćajnica bi trebalo da bude duga 68 km i da ima četiri vozne trake, projektovane za brzinu od 100 kilometara na čas. Osim toga, ovaj kraj ima turistički potencijal.

  Neotkriveni dragulji Srbije

  Kruševac je ekonomski centar Rasinskog okruga.

  Kruševac će uskoro biti spojen sa Moravskim koridorom, što može značiti priliv velikog broja investicija. Takođe, to je šansa za Kruševljane da ostanu da žive i rade u svom rodnom mestu.

  Auto-put Srbija
  © Sputnik / Antić Ivana
  Auto-put Srbija

  Ni Inđija ne zaostaje za vrednim ulaganjima.

  Naime, kompaniji "Toyo" odobreno je korišćenje zemljišta za izgradnju fabrike guma. Vrednost tog zemljišta, koje će biti otuđeno bez naknade, iznosi više od 350 miliona dinara, a u sam projekat je uloženo čak 364 miliona evra.

  Ono što je značajno za ovaj grad i njene stanovnike, jeste da se investitor obavezao da će otvoriti radna mesta, povezana sa investicijom. 

  Kvadrat 600 evra

  Na širenje novogradnje u Zrenjaninu posebno je uticao dolazak stranih investitora, pa tako on sada spada u top tri grada u kojima vredi imati nekretninu. Kvadrat u Zrenjaninu je 600 evra i nastavlja da se penje.

  Zrenjanin
  Cena kvadrata u Zrenjaninu sve veća

   

  Takođe, kako je najavljeno u novembru prošle godine, auto-put Ruma-Šabac biće gotov za sada dve i po godine, kao i brza saobraćajnica Šabac-Loznica. U taj projekat je uloženo skoro 500 miliona evra. Na potezu od Rume do Loznice gradi se 77 kilometara najmodernijih saobraćajnica u tom delu zemlje, a Šabac dobija i novi most na Savi.

  Čačak postaje grad svetskih ideja?

  Još jedan grad je dodatno dobio na značaju polovinom juna, a to je Čačak, budući da je tamo otvoren Naučno-tehnološki park.

  Čačak
  Od Beograda do Čačka za sat vremena...

  Čačak je tako postao grad koji ima veliki potencijal na polju digitalizacije i nauke, i može privući mnogo stranih investitora.

   

  Zahvaljujući auto-putu Miloš Veliki sada je iz Beograda do Čačka moguće stići za oko sat vremena.

  Tagovi:
  ekonomija, gradovi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga