10:59 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 78
  Pratite nas

  Vlada Srbije usvojila je danas Program rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa, kojim je predviđena subvencija od 350 evra po individualnom ležaju.

  Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

  Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra 2020. godine.

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviće javni poziv za podnošenje zahteva od 1. do 15. septembra 2020. godine, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji ministarstva.

  Vlada Srbije odlučila je da usvoji program subvencija kako bi očuvala hotelijerstvo i zaposlene u tom sektoru, koji je tokom pandemije pretrpeo velike gubitke i time doveden na ivicu opstanka.

  Na sednici je odlučeno da se formira Radna grupa za pripremu i organizovanje nagradne igre koja će biti održana 2020. godine sa ciljem podizanja svesti građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  subvencije, Vlada Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga