12:06 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  1367
  Pratite nas

  Evropska komisija odobrila je nameru koncentracije kojom „Fortenova grupa“ stiče kontrolu nad Poslovnim sistemima „Merkator“, saopšteno je iz Uprave grupe.

  Za teritorije Srbije, BiH, Crne Gore i Severne Makedonije prijava je podnesena nadležnim lokalnim regulatornim telima za zaštitu tržišne konkurencije, te su sad sva nacionalna tela, osim Komisije za konkurenciju Republike Srbije, odobrila koncentraciju, navodi se u saopštenju „Fortenova grupe“, prenosi B92.

  „Raduje nas ova odluka Evropske komisije da odobri prenos ’Merkatora‘ sa ’Agrokora‘ na ’Fortenova grupu‘. Verujemo da će uskoro uslediti i odobrenje srpske Komisije. Time se otvara put da se prenos ’Merkatora‘ realizuje do kraja ove godine i da maloprodaja ’Fortenova grupe‘ od 2021. na tržištu nastupi kao zajednička, regionalna grupacija čije je poslovanje u interesu svih – od zaposlenih preko dobavljača i deoničara do ukupnog privrednog okruženja u nacionalnim državama, ali i na prostoru celog regiona“, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor „Fortenova grupe“, komentarišući odluku Evropske komisije.

  „Snažan vlasnik će ’Merkatoru‘ omogućiti dalji rast i razvoj i podržati strateške projekte ’Merkatora‘, uključujući investiciju u novi logistički centar u Ljubljani vrednu 130 miliona evra“, dodao je Tomislav Čizmić, predsednik Uprave „Merkatora“ i takođe naglasio da je ovo odobrenje izuzetno važan korak u prenosu „Merkatora“ na „Fortenova grupu“, saopšteno je.

   

  Tagovi:
  Agrokor, Fortenova grupa, Merkator
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga