18:56 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  75359
  Pratite nas

  Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu Džon Jovanović, za koga kažu da je glavni čovek predsednika SAD Donalda Trampa za Balkan, kaže da će mu više od srpskog porekla u realizaciji projekata u regionu pomoći iskustvo u poslovanju.

  Poznavanje jezika i kulture za prvog čoveka regionalne kancelarije DFC-a u Beogradu, koja je otvorena juče, biće od velike pomoći, ali i njegovo iskustvo u radu sa finansijama.

  „Kolege iz šest različitih američkih agencija koji su bili u delegaciji iz Vašingtona oduševljeni su svojom prvom posetom Beogradu i prilikama i potencijalom ovog regiona kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu, i ja delim njihovo mišljenje“, rekao je za RTS Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

  Iznenađen je sa koliko spremnosti su ljudi čekali na povratak američke privrede i dolazak američkih investicija.

  „Narodi ovog regiona dele zajedničke vrednosti i mi bismo želeli da te vrednosti gradimo kroz poslovne ali i društvene projekte, pogotovo žensko preduzetništvo. Mnogi su se javili i rekli da je to sjajna prilika za Srbiju i region“, istakao je Jovanović.

  „Za nas je najbitnije da pronađemo priliku i da već u prva tri meseca uradimo nekoliko projekata, a za početak ćemo se priključiti projektima koji su već u toku poput auto-puta ’Mir‘“ rekao je Jovanović.

  DFC raspolaže sa 60 milijardi dolara, a u ovom regionu vide, prema rečima Jovanovića, ogroman potencijal i veruje da će biti velikih ulaganja.

  Džon Jovanović veruje da je ovo početak nove ere u odnosima SAD i Srbije, a mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta.

  Podrška supruge i porodice nije izostala, a kako kaže Jovanović, majka mu je presrećna. 

  „Svi su me podržali jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu“, rekao je za RTS Džon Jovanović.

  Tagovi:
  privreda, investicije, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga