23:27 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 03
  Pratite nas

  Analitičari "Goldman Saksa" više baš i nisu optimistični u kontekstu evropske valute. "Goldman Saks" izbacio je evro sa svog popisa glavnih valuta koje bi trebalo da rastu u odnosu na dolar nakon američkih izbora.

  Džin sa Vol Strita početkom oktobra preporučio je niz kratkih pozicija za dolar prema valutama G-10, upozoravajući da su rizici koji proizlaze iz ispitivanja vakcine i američkih izbora prekomerno smanjeni za dolar.

  Međutim, Francuska i Nemačka najavile su prošle nedelje nove mere zaključavanja, a Evropska centralna banka (ECB) snažno je nagovestila da će dodatno ublažiti monetarnu politiku u decembru, komplikujući izglede za zajedničku valutu.

  “S jedne strane, scenario ‘plavog talasa’ u američkim izborima i potvrde vakcine (očekuje se u novembru) verovatno će podstaći svu cikličnu imovinu, uključujući evro”, napisao je u belešci Zak Pandl, rukovodilac Global FX-a, kamatnih stopa i EM strategije "Goldman Saksa".

  „S druge strane, kratkoročni rast BDP-a evrozone mogao bi značajno podbaciti u odnosu na druge regije, a očekivali bismo da će tržišta delom poskupeti smanjenjem stope depozita, čak i ako Upravno veće ‘rekalibrira’ druge instrumente. ”

  "Goldman" je zato uklonio evro iz korpe valuta G-10 koje bi trebalo da rastu u odnosu na dolar, ostavivši duge pozicije u kanadskom i australijskom dolaru. Kratko trgovanje valutama uključuje pozajmljivanje valute i njenu prodaju po trenutnom tržišnom kursu, s ciljem otkupa po nižoj ceni, u osnovi kladeći se da će valuta depresirati, preneo je portal bankar.me.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga