15:21 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  1224
  Pratite nas

  Vlada Crne Gore je prihvatila predlog da se na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrsti projekat izgradnje hotela i sedam vila na Žabljaku.

  Trenutno, na Listi razvojnih projekata je 14 investicija, na osnovu kojih je moguće dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore, prenosi Tanjug pisanje crnogorskih medija.

  Kompanija sa sedištem u Nikšiću dostavila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavu na javni poziv, sa pratećom dokumentacijom, biznis planom, revidiranim glavnim projektom, potvrde o raspoloživim sredstvima za finansiranje projekta, osnivačke akte i ostalu dokumentaciju od značaja za projekat.

  Kako je navedeno u dokumentaciji, na Žabljaku je planirana investicija u izgradnju hotela sa četiri zvezdice, kapaciteta 35 smeštajnih jedinica (24 u hotelu i 11 u vilama), sa 88 ležaja (46 u objektu hotela i 42 u vilama). Vrednost projekta je 20,47 miliona evra, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 43 nova radna mesta, objašnjeno je u Vladi.

  Istovremeno, podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga