04:19 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  2640
  Pratite nas

  Nemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom „Omnio“, proglasila je hrvatski međunarodni aerodrom „Franjo Tuđman“ za najgori među 30 u Evropi.

  Od mogućih 100 bodova, zagrebački aerodrom je dobio nula, preneo je hrvatski portal „Indeks“. Iza njega je aerodrom u Podgorici, a potom onaj u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije.

  Nemci su ocenjivali aerodrome u 30 glavnih gradova Evrope, a upoređivali su ih uzimajući u obzir kriterijume kao što je dostupnost, opremljenost, sadržaji za slobodno vreme...

  Između ostalog, uzet je u obzir i broj odloženih letova, dnevni broj putnika na aerodromu i kako su oni opremljeni — da li imaju tuševe, „tihe“ prostorije, sobe za odmor i mesta sa strujom za punjače.

  Još jedan od kriterijuma prema kojem je data konačna ocena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja koji se mogu koristiti u slobodno vreme, uključujući prodavnice, restorane i igrališta za decu.

  Najbolji aerodrom u Madridu, slede Rim i Amsterdam

  Prema nemačkoj internet platformi, najbolji je međunarodni aerodrom Madrid u Španiji zbog, kako je obrazloženo, širokog raspona prodavnica i restorana, kao i dobre povezanosti aerodroma i centra grada.

  Aerodrom Leonardo Da Vinči-Fiumičino u Rimu drugi je po redu, dok je aerodrom Šiphol u Amsterdamu zauzeo treće mesto.

  Na četvrtom mestu je Kopenhagen, peta je Moskva, zatim sledi Helsinki, dok top 10 zatvaraju Hitrou u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i aerodrom Berlin-Brandenburg u nemačkoj prestonici.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  aerodrom, Zagreb, Hrvatska, aerodrom Franjo Tuđman
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga