03:55 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  12211
  Pratite nas

  Arbitražna parnica kojom kompanije iz "Atlas grupe" traže od države Crne Gore obeštećenje u visini od preko 500 miliona evra, nastalo flagrantnim kršenjem crnogorskog i međunarodnog prava, pokrenuta je početkom decembra, dostavljanjem Obaveštenja o arbitraži tada odlazećoj Vladi Crne Gore, saopšteno je iz "Atlas grupe".

  Kako je u međuvremenu došlo do imenovanja nove Vlade Crne Gore, pravni zastupnici "Atlas grupe" su novoj Vladi takođe ponovo dostavili obaveštenje o arbitraži, kako bi bila upoznata sa procesom koji sledi između dr Duška Kneževića i "Atlas grupe" s jedne strane i Vlade Crne Gore, te kako bi imala pravičnu mogućnost da na korektan i kvalitetan način prouči parnicu i dokaze koji su dostavljeni.

  Obaveštenje su pored predsednika Vlade Crne Gore g. Krivokapića, primili i potpredsednik Vlade g. Abazović, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava g. Leposavić, ministar finansija i socijalnog staranja g. Spajić, ministar vanjskih poslova g. Radulović, kao i Generalni sekretarijat Vlade, prenosi portal Bankar.

  Pravni zastupnici dr Duška Kneževića i kompanija "Atlas grupe", te povezanih i oštećenih lica, predvođeni su američkim advokatom, g. Geri Bornom, i uglednom međunarodnom advokatskom kancelarijom Vilmer Hejl (Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr LLP). G. Born je jedan od najvećih svetskih stručnjaka za međunarodnu arbitražu, učestvovao je u preko 600 arbitražnih postupaka, uključujući i četiri najveća postupka pred Arbitražnim sudom Međunarodne privredne komore (ICC)”, navodi se u saopštenju "Atlas grupe".

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga