05:10 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  23654
  Pratite nas

  Kanal „Čačak – Parmenac“, sa kog su se vodom snabdevala poljoprivredna zemljišta od Parmenca do Katrge, izgrađen je 1957. i zbog dotrajalosti nije u funkciji. Sada se konačno krenulo sa njegovom rekonstrukcijom, a vrednost radova je 5,7 miliona evra, koji se finansiraju iz kreditnog aranžmana između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Projekat podrazumeva sanaciju i modernizaciju kanala za navodnjavanje od brane u Parmencu do Katrge u dužini od 24 kilometra, a ukupna dužina postojećeg kanala, koji će biti betoniran i u potpunosti saniran je 5.350 metara od Parmenca do kanala Moravac, piše RINA.

  „Za potrebe distribucije vode od kanala kroz mrežu projektovane su četiri crpne stanice, do krajnjeg korisnika sistema vodosnabdevanja. Očišćen je ceo kanal od mulja, rastinja, smeća i zemlje kao i pojas oko samog kanala. Uradili smo oko kilometar servisne saobraćajnice duž kanala na delu kod kanala u Trbušanima. Završili smo 3.500 m distributivnog cevovoda od ugovorenih 10.855 metara“, kazao je gradonačelnik Milun Todorović.

  Ukupna dužina distributivne mreže je 10.885 metara, a biće ugrađene cevi različitih prečnika, kao i postavka 11 cevovoda i 175 hidrantskih jedinica, prenosi B 92.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  investicija, Arapi, Čačak
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga