22:59 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 1604
  Pratite nas

  Fabrika „Kontinental automotiv Srbija“, u kojoj će biti zaposleno više od 500 ljudi, otvorena je danas u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

  U fabrici će se proizvoditi napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilom, a Vučić je tokom obilaska fabrike rekao da je reč o naprednoj tehnologiji koju će razvijati „Kontinental“.

  Predstavnici „Kontinetala“ upoznali su predsednika sa proizvodima objasnivši mu da se tu neće praviti, na primer, samo instrument table i displeji već i pametni upravljački sistemi.

  Vrednost investicije je 140 miliona evra.

  Otvaranju fabrike prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministarka privrede Anđelka Atansković i drugi predstavnici države i Novog Sada, kao i čelnici nemačke kompanije.

  Otvorena fabrika „Kontinental automotiv Srbija“ u Novom Sadu
  © Tanjug / JAROSLAV PAP
  U fabrici će se proizvoditi napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilom.

  Nova fabrika kompanije „Kontinental“ deo je poslovne jedinice „HMI“ (Human Mac hine Interface) čiji je fokus na proizvodima u enterijeru vozila, a cilj im je da korisničko iskustvo vozača i putnika učine bogatijim i kvalitetnijim. „Kontinental“ je globalni tržišni lider u tom sektoru.

  Potražnja za proizvodima iz oblasti auto-industrije, koji će se proizvoditi u Novom Sadu, značajno će rasti u narednom periodu, kažu u kompaniji.

  Otvorena fabrika „Kontinental automotiv Srbija“ u Novom Sadu
  © Tanjug / JAROSLAV PAP
  Proizvodiće se i pametni upravljački sistemi.

  Ta kompanija u Novom Sadu posluje pune tri godine u okviru svog centra za istraživanje i razvoj.

  Do danas, ova firma je zaposlila više od 600 IT inženjera, koji su deo međunarodnog tima za razvoj tehnologije, koji broji ukupno 5.000 stručnjaka.

  Zbog novih projekata, trening centra laboratorija, ali i potrebom za novim zaposlenjima, kompanija će svoj prostor koji već poseduje u centru Novog Sada proširiti za još 1.500 kvadratnih metara.

  Kompanija „Kontinental“, između ostalog, razvija pionirske tehnologije i usluge za održivu i povezanu mobilnost ljudi i njihovih dobara, preneo je Tanjug.

  Osnovana je 1871. godine, a danas posluje u čak 59 zemalja. Širom svojih filijala, razvojnih centara i fabrika, „Kontinental“ zapošljava više od 240.000 ljudi.

  Tagovi:
  automobili, fabrika, Novi Sad
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga